Zendingswerk

20111212_cst6587-21-e1385759592677Willem-Jan de Wit werkt via de GZB (Gereformeerde Zendingsbond) als docent Bijbelwetenschappen en systematische theologie aan het Evangelical Theological Seminary in Cairo. Voor dit werk is hij op 22 juni 2008 uitgezonden vanuit de Noorderkerk. Op zijn weblog wjdw.nl schrijft hij regelmatig over zijn werk en de ontwikkelingen in Egypte.

hulsJan en Marjo Huls-Opschoor zijn werkzaam voor ZOA-vluchtelingenzorg in de Democratische Republiek Congo (Goma), zij werken mee aan een landbouwproject in het Lubero-gebied in Noord-Kivu ten behoeve van de nijpende voedselvoorziening.

jorgemar700Mariëtte en Jorge Rojas-Koorevaar Mariëtte is op 1 januari 2006 door de Noorderkerk uitgezonden naar Guatemala. In 2008 trouwde zij met Jorge, een Argentijnse zendeling. Momenteel werken Jorge en Mariette onder de naam Diktyon Ministries International vanuit Chichicastenango. De nadruk van hun werk ligt in training en toerusting van lokale (plattelands-)voorgangers, het verspreiden van christelijke literatuur en het mobiliseren van de lokale kerken om zich in te zetten voor zending en evangelisatie. In Nederland behartigt de stichting Zending en Gemeente hun zaken: http://zendingengemeente.nl/guatemala/.

thumbIlse & Arjan VisseIlse – dochter van wijkpredikant van de Noorderkerk Paul Visser – is op 29 juni 2008 vanuit Den Haag via de Gereformeerde Zendingsbond (https://www.gzb.nl/over-gzb/projecten-werkvelden/zendingswerker/?id=25) uitgezonden naar Malawi voor bijbelvertaalwerk. Sinds 2016 is zij vanuit Nederland betrokken bij het bijbelvertaalwerk. De laatste ontwikkelingen leest u via www.missiemalawi.nl.