Vacature koster-beheerder -herhaalde oproep-

De Noorderkerk in Amsterdam is een christelijke gemeenschap in de Jordaan. We maken deel uit van de Protestantse Kerk Amsterdam. Iedere zondag komen er een paar honderd mensen bij elkaar, ouderen en jongeren. Als ‘huis voor de ziel’ willen we een plek zijn waar mensen terecht kunnen met vragen en waar een ieder welkom is. We geloven dat God via de Bijbel tot ieder wil spreken. We verlangen er naar een gemeenschap te zijn in wie Jezus Christus zichtbaar wordt: oog en oor voor elkaar en voor de mensen om ons heen.

In verband met pensionering van onze huidige koster-beheerder zoeken we met ingang van november 2017

Koster-beheerder (m/v) voor 36 uur per week (evt. deeltijd in overleg)

De Noorderkerk is een rijksmonument midden in de Jordaan. Sinds 1623 wordt hier het Evangelie verkondigd. Naast de beide diensten op zondag vinden in het gebouw veel activiteiten plaats. Daarbij gaat het onder meer om ‘open kerk’, op maandag- en zaterdagochtend, cursussen over het christelijk geloof, kinderactiviteiten, catechisaties en vergaderingen. Verder wordt de kerk steeds meer verhuurd voor concerten, lezingen en vergaderingen.

Als koster-beheerder ben je spin-in-het-web om dit mogelijk te maken. Je beheert de agenda, maakt afspraken met de huurders, verzorgt consumpties en zorgt dat de ruimte gereed is voor gebruik. Kortom: je bent gastheer/gastvrouw. Bij sommige taken en activiteiten wordt je daarbij ondersteund door vrijwilligers uit de gemeente.

Taken

• Het schoonhouden van het kerkgebouw
  • Kleine technische problemen zelfstandig oplossen en mede plannen van onderhoud
  • De kerkzaal en overige ruimten gereedmaken voor gebruik door de gemeente en huurders
  • Ondersteuning tijdens beide zondagse kerkdiensten en speciale diensten
  • Als gastheer/-vrouw de gemeenteleden en gasten ontvangen
  • Het beheer, administratie, coördinatie en communicatie over intern en extern gebruik van kerk- en vergaderzalen, inclusief acquisitie en opstellen van offertes voor externe partijen (NB: dit kan nog wijzigen ivm de mogelijkheid van een vaste huurder voor langere tijd, hetgeen op dit moment nog onzeker is)
  • Het verzorgen van consumpties bij speciale gelegenheden

Je bent als koster-beheerder de persoon die:

• belijdend christen is en van harte instemt met de wijze van geloven en belijden van de Noorderkerkgemeente
  • als gastheer een belangrijke rol vervult bij de gastvrijheid die de Noorderkerkgemeente wil uitstralen
  • ondernemend is en open staat voor nieuwe ideeën om het gebruik en verhuur van het gebouw te optimaliseren
  • zorgvuldig is met betrekking tot administratie en financiën inzake o.a. de verhuur
  • zowel regelmatig op doordeweekse dagen alleen kan werken alsook met vrijwilligers kan samenwerken.
  • beschikt over goede communicatieve vaardigheden en een dienstverlenende instelling

Functie-eisen
– Minimaal MBO werk- en denkniveau met bij voorkeur een opleiding in een horeca en/of administratieve richting.
Affiniteit met horeca en bereidheid om ook ’s avonds en in het weekend te werken.
– Basiskennis EHBO en brandveiligheid (in bezit of bereid deze te verwerven).
– Certificaat sociale hygiëne en diploma Bedrijfshulpverlening (BHV) (in bezit of bereid deze te verwerven)
Het aanvragen van een Verklaring omtrent Gedrag (VOG) maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.

Arbeidsvoorwaarden
– Wij bieden een jaarcontract met de intentie tot verlenging.
– De arbeidsvoorwaardenregeling voor de kerkelijk medewerkers van de Protestantse Kerk in Nederland is van toepassing. De functie is ingedeeld in schaal 7 (tussen €2.006 en €2.656 bruto per maand + 13e maand). De provisieregeling is niet van toepassing;
– Er is bij de kerk een dienstwoning beschikbaar. Verwacht wordt dat je daar gaat wonen. Dit is een typisch Amsterdamse bovenwoning zonder buitenruimte. Er zijn drie slaapkamers (1 grote en twee kleine).

Informatie
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met ouderling-scriba Michiel Dumont, telefoon: 06-28563951 of per mail: Scriba@noorderkerk.org

Reageren
Je kunt je schriftelijke motivatie en CV uiterlijk 22 september 2017 sturen aan voornoemd e-mail adres.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.