Vacature: Koster-beheerder (m/v) voor 36 uur per week (per november 2017)

De Noorderkerk is een christelijke gemeenschap in de Jordaan. We maken deel uit van de Protestantse Kerk Amsterdam. Iedere zondag komen er een paar honderd mensen bij elkaar, ouderen en jongeren. Als ‘huis voor de ziel’ willen we een plek zijn waar mensen terecht kunnen met vragen. We geloven dat God via de Bijbel tot ieder wil spreken. We verlangen er naar een gemeenschap te zijn in wie Jezus Christus zichtbaar wordt.  Naast de beide diensten op zondag vinden in het gebouw dagelijks veel activiteiten plaats. Ook wordt de kerk steeds meer verhuurd voor concerten, lezingen en vergaderingen.

In verband met pensionering van onze huidige koster-beheerder zoeken wij een

Koster-beheerder (m/v) voor 36 uur per week  (per november 2017)

Taken

Als koster-beheerder ben je de spin-in-het-web. Tot je taken horen:

• pro-actief bevorderen van de verhuur van het gebouw, samen met de verhuurcoördinator.
  • het op zorgvuldige wijze voeren van de administratie (gebouwgebruik (agenda),financiën rond verhuur, gebruik van het buffet).
  • de kerkzaal en overige ruimten gereed houden voor gebruik .
  • het schoonhouden van het kerkgebouw en kleine technische problemen zelfstandig oplossen .
  • als gastheer/-vrouw de gemeenteleden en gasten ontvangen, samen met de vrijwilligers .
  • Het verzorgen van consumpties .

Je bent als koster-beheerder de persoon die:

• mede vorm geeft aan de gastvrijheid die de Noorderkerkgemeente wil uitstralen.
  • beschikt over goede communicatieve vaardigheden en een dienstverlenende instelling.
  • ondernemend is en open staat voor nieuwe ideeën om het gebruik en verhuur te optimaliseren.
  • vrijwilligers gedreven, motiverend en enthousiasmerend kan aansturen.
  • zelfstandig is en overleg voert over de werkwijze met kerkrentmeester en verhuurcoördinator .
  • oog heeft voor de monumentale status van het kerkgebouw.
  • als belijdend christen zich herkent in de wijze waarop de Noorderkerk invulling geeft aan haar roeping.

Voor een goede uitoefening van deze functie heb je:

• minimaal MBO werk- en denkniveau met bij voorkeur een opleiding in een horeca en/of administratieve richting.
  • Een certificaat sociale hygiëne, diploma Bedrijfshulpverlening (BHV) en EHBO is een pré.
  • de bereidheid om ook ’s avonds en in het weekend te werken.
  • Het kunnen overhandigen  van een Verklaring omtrent Gedrag (VOG).

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een jaarcontract met de intentie tot verlenging.
De functie is ingedeeld in schaal 7 van de arbeidsvoorwaardenregeling voor de kerkelijk medewerkers van de Protestantse Kerk in Nederland. De provisieregeling is niet van toepassing; wel geldt een overurenregeling.
Er is bij de kerk een dienstwoning beschikbaar. Verwacht wordt dat je daar gaat wonen.

Informatie:
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Ouwehand, kerkrentmeester, 020-3638537 of per mail: marcoouwehand@hotmail.com. Je kunt je schriftelijke motivatie en CV uiterlijk 12 mei 2017 sturen aan voornoemd adres.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.