Activiteiten van Noorderkerk

Naast kerkdiensten en catechese biedt de Noorderkerk diverse activiteiten aan: open kerk met muziek, clubs, debatavonden, cursussen, maaltijden, etc.

Op deze pagina vindt u een overzicht in deze verdeling:

1. algemeen
  2. ontmoeting en bezinning
  3. kennismaken met het geloof
  4. voor jongeren
  5. verdieping

Voor data kunt u de activiteitenkalender bekijken.

Kerkdiensten

Elke zondag zijn er twee diensten. De ochtenddienst om 10:00 en de avonddienst om 18:30.

Open kerk

Elke maandagmorgen en elke zaterdagochtend is er Open Kerk. Tijdens de markturen kun je terecht in dit prachtige monument. Om daar even rond te lopen, te gaan zitten en stil te worden. Om even te praten met die of gene. Of gewoon een kop koffie of thee te drinken.

Maandag 10.30-12.30 uur
Zaterdag 10.30-12.30

Ontmoeting en bezinning

Buffetavond

De Noorderkerk is een echte buurtkerk geworden. Op vrijdagavond 27 november werd er een geweldige buffet-avond georganiseerd in samenwerking met Stadsdorp Jordaan en met dank aan alle enthousiaste vrijwilligers.

Ladies high tea

Ladies High Tea is inmiddels een bekend begrip geworden in de Jordaan. Rond een buffet met zoete en hartige heerlijkheden, is er alle tijd voor ontmoeting en contact met andere vrouwen.

Voor vragers van ‘binnen’

7 x 60 minuten

Je bent met geloof opgegroeid. Maar onderweg heb je meer vragen gekregen dan antwoorden. Of God is als vanzelf wat buiten beeld geraakt. In 7 x 60 minuten praat dominee Paul Visser je bij over verschillende onderwerpen uit de bijbel, zoals ‘Wat heb je aan Jezus’, ‘Hoe werkt de Heilige Geest’, ‘Regeert God en hoe dan?’. Wil je in korte tijd veel aan de weet komen, dan is dit je kans.

Bijbel anno NU

De Bijbel is een boeiend boek. Maar gemakkelijk leesbaar is het lang niet altijd. En wat moet je er eigenlijk mee, vandaag de dag, in je drukke bestaan. Toch raakt de boodschap van de bijbel veel meer aan ons denken, ons doen en allerlei relevante kwesties dan je vermoedt. Aan de hand van intrigerende teksten uit de Bijbel laten we ons verrassen en verrijken.
Leiding Ds. Paul Visser samen Data: Start vanaf april 2017

Voor zoekers van buiten

BijbelTalk

Je bent niet zo met de bijbel bekend, maar wel nieuwsgierig naar de verhalen. Tijdens de maandelijkse BijbelTalk lezen we elke keer een ander verhaal. In een open gesprek gaan we samen op zoek naar de betekenis ervan, toen en nu. Voor wie zin heeft is er aansluitend een borrel in één van de café’s op de Noordermarkt.

BijbelWijs

Wil je meer te weten komen over de belangrijkste thema’s van het christelijk geloof? In tien avonden gaan we op ontdekkingstocht en krijg je er uitleg over aan de hand van sprekende teksten uit de Bijbel. We komen om de week op woensdag bij elkaar 20.00 – 21.30 uur

Voor wie belijdenis wil doen

Geloofsgesprek 1

Je bent korter of langer betrokken bij de kerk en overweegt bewust een keus te gaan maken voor God, door belijdenis te doen en/of gedoopt worden In twaalf avonden helpen we elkaar verder op de weg van het geloven. Voel je ook vrij om mee te doen, als je nog niet weet of je belijdenis wilt doen. Je bent tot niets verplicht

Voor wie eerder belijdenis deden

Wijkkring

Deze kringen komen elke maand samen in de verschillende wijken en worden bij gemeenteleden thuis georganiseerd. Dit jaar wordt er op ene kringen nagedacht over de gaven die de Geest ons geeft. Op de zondag, die voorafgaat aan de kring, wordt er in de preek aandacht aan dit thema besteed. Alle gemeenteleden zijn welkom. Je kunt je opgeven bij de kringleider. Nadere info daarover volgt nog. De start is in de laatste week van september.

Leerhuis

Deze kring is bedoeld voor (oudere) gemeenteleden en wordt elke tweede woensdagochtend van de maand gehouden van 10.30 – 12.00 uur. We behandelen bijbelse thema’s ter versterking van ons geloof en elkaar verder te helpen in onze wandel met God.

Geloofsgesprek 2

Op deze kring die 1x per 2 weken op dinsdag bij elkaar komt lezen we dit seizoen uit de brief aan de gemeente van Efeze, hoofdstuk 4-6, waarin het ‘geloven in de praktijk van het leven’ centraal staat. We starten op dinsdag 27-9.

Voor jongeren

Catechese

Alle jongeren vanaf 12 jaar worden uitgenodigd – of liever: uitgedaagd – om mee te doen met de catechese. Met dat je werd gedoopt, liet God zich heel persoonlijk met je in. Bij een open Bijbel praten we over wat Hij met je leven voor heeft en hoe jij daar op door kunt. Heb jij het lef daar eerlijk over na te denken en open over door te praten? Weet je dan welkom!

Tienerclub

Tieners vanaf 12 tot 15 jaar zijn van harte welkom op de tienerclub! Om de week komen we bij elkaar in Hebron (19.15-20.45u) om elkaar te ontmoeten, bij te praten, uit de bijbel te lezen en spelletjes te doen.

De koffiebar

De koffiebar is de jeugdvereniging van de Noorderkerk. Elke vrijdagavond komen wij samen in onze eigen ruimte in Hebron. We zijn een gezellige groep jongeren in de leeftijd van 15-25 die het belangrijk en leuk vinden om met elkaar op te trekken en na te denken over het geloof.

Zoekt u een evenement dat niet in het overzicht staat? Dan bent u wellicht naar een evenement dat organiseert wordt door een partij die de Noorderkerk huurt. Bekijk de programmering.