Activiteiten van Noorderkerk

Naast kerkdiensten en catechese biedt de Noorderkerk diverse activiteiten aan: open kerk met muziek, clubs, debatavonden, cursussen, maaltijden, etc.

Op deze pagina vindt u een overzicht in deze verdeling:

1. algemeen
  2. ontmoeting en bezinning
  3. kennismaken met het geloof
  4. voor jongeren
  5. verdieping

Voor data kunt u de activiteitenkalender bekijken.

Kerkdiensten

Elke zondag zijn er twee diensten. De ochtenddienst om 10:00 en de avonddienst om 18:30.

Open kerk

Elke maandagmorgen en elke zaterdagochtend is er Open Kerk. Tijdens de markturen kun je terecht in dit prachtige monument. Om daar even rond te lopen, te gaan zitten en stil te worden. Om even te praten met die of gene. Of gewoon een kop koffie of thee te drinken.

Maandag 10.30-12.30 uur (focus: pianomuziek)
Zaterdag 11.00-13.00 (focus: orgelmuziek)

Ontmoeting en bezinning

Noorderpodium

Het NoorderPodium is een debatforum dat vanuit de Noorderkerkgemeente wordt georganiseerd. Dit forum biedt een plek voor discussie, ontmoeting en bezinning over actuele culturele, maatschappelijke en politieke thema’s. Buurtbewoners, gemeenteleden en andere Amsterdammers zijn van harte welkom tijdens deze NoorderPodium bijeenkomsten, die twee á drie keer per jaar georganiseerd worden.

Buffetavond

De Noorderkerk is een echte buurtkerk geworden. Op vrijdagavond 27 november werd er een geweldige buffet-avond georganiseerd in samenwerking met Stadsdorp Jordaan en met dank aan alle enthousiaste vrijwilligers.

Ladies high tea

Ladies High Tea is inmiddels een bekend begrip geworden in de Jordaan. Rond een buffet met zoete en hartige heerlijkheden, is er alle tijd voor ontmoeting en contact met andere vrouwen.

Kennismaken met het geloof

Wijzer Worden – Cursus voor zoekers

Ben je op zoek naar God? En zou je meer willen weten van het christelijk geloof en de bijbel? De cursus WIJZER WORDEN, die start in oktober, speelt daarop in. In een achttal avonden worden aan de hand van de Bijbelverhalen basale geloofsthema’s aan de orde gesteld.

Bijbelklas

Ben je niet zo’n kerkganger, maar wel geïnteresseerd in de Bijbel, dan is dit echt iets voor jou. Samen lezen we telkens een verhaal en gaan op zoek naar de betekenis voor toen en nu. De deelnemers zijn van allerlei leeftijd en achtergrond en ervaren het steeds als een verrassende ontdekkingstocht.

Voor jongeren

Catechese

Alle jongeren vanaf 12 jaar worden uitgenodigd – of liever: uitgedaagd – om mee te doen met de catechese. Met dat je werd gedoopt, liet God zich heel persoonlijk met je in. Bij een open Bijbel praten we over wat Hij met je leven voor heeft en hoe jij daar op door kunt. Heb jij het lef daar eerlijk over na te denken en open over door te praten? Weet je dan welkom!

Tienerclub

Tieners vanaf 12 tot 15 jaar zijn van harte welkom op de tienerclub! Om de week komen we bij elkaar in Hebron (19.15-20.45u) om elkaar te ontmoeten, bij te praten, uit de bijbel te lezen en spelletjes te doen.

De koffiebar

De koffiebar is de jeugdvereniging van de Noorderkerk. Elke vrijdagavond komen wij samen in onze eigen ruimte in Hebron. We zijn een gezellige groep jongeren in de leeftijd van 15-25 die het belangrijk en leuk vinden om met elkaar op te trekken en na te denken over het geloof.

Wijkkring

De mentale Noorderkerkgemeente woont verspreid over Groot- Amsterdam. Om elkaar in zo’n grote stad niet uit het oog te verliezen, zijn er in de verschillende regio’s van Amsterdam wijkkringen.

Leerhuis

Op elke tweede woensdag van de maand wordt in de Noorderkerk overdag leerhuis gehouden. In aansluiting op het voorgaande seizoen worden er centrale noties uit de Bijbel en ons geloven verder uitgediept en verhelderd. Het staat open voor ieder (dus van elke leeftijd!) die wil groeien in de kennis en genade van Christus en overdag gelegenheid heeft om te komen.

Geloofsgesprek 1 – Belijdeniscatechese

Geloofsgesprek 1 is in principe een vorm van belijdeniscatechese. Het is bedoeld voor iedereen, ongeacht leeftijd, die graag belijdenis van zijn of haar geloof wil afleggen (en gedoopt wil worden als dat nog niet als kind plaatsvond). Het kan zijn, dat je nog vol vragen zit en voor je idee nog lang niet toe bent aan het afleggen van zo’n belijdenis. Maar juist dan kan het heel zinvol zijn om mee te doen.

Geloofsgesprek 2 – Vervolgcatechese

Als je eerder belijdenis deed, maar je verder wilt verdiepen in de Bijbel en het leven met Christus, dan nodig ik je van harte uit je bij deze groep aan te sluiten. Het is een mooie manier om er jezelf ‘bij de les te houden’. Juist de dingen van God zakken soms o zo makkelijk weg.

Zoekt u een evenement dat niet in het overzicht staat? Dan bent u wellicht naar een evenement dat organiseert wordt door een partij die de Noorderkerk huurt. Bekijk de programmering.